Fara indoiala ca semnatura electronica reprezinta la momentul actual unul dintre cele mai discutate subiecte printre cetatenii romani. Asta pentru ca buna parte din ei sunt obligati sa utilizeze semnatura electronica dupa 1 iulie pentru depunerea declartatiilor fiscale, asta daca bineinteles nu au facut-o deja. Se estimeaza ca semnatura electronica va deveni o obisnuinta pentru cei mai multi dintre contribuabili, tinand cont de faptul ca sunt mai multe institutii care incurajeaza folosirea documentelor in format digital.
Semnatura electronica emisa perin intermediul unui certificat calificat are aceeasi valoare juridica cu a unei semnaturi de mana stampilate, aplicata unui document de hartie.
Persoanele care activeaza in mediul de afaceri sunt primele care au putut observa beneficiile certe pe care le aduce semnatura electronica cu valoare legala. Documentele electronice fac procesul de comunicare mult mai rapid si implicit mai eficient in conditiile unui mediu de lucru exigent.
Ca aspect exterior, semnatura electronica se prezinta sub forma unui set de date personalizat cu rolul de identificare al semnata
rului.
Semnatura electronica cu valoare legala este legata in mod unic de semnatar,asigura identificarea acestuia, este create prin mijloace controlate exclusiv de catre titular si este legata de datele in forma electronica la care se raporteaza in asa fel incat orice modificare adusa acestora pe parcurs poate fi identificata.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen