Donnerstag, 9. Juni 2011

Depunerea declaratiilor fiscale

De fiecare data cand spun “depunere declaratii fiscale” cetatenii acestei tari isi fac imediat imaginea aglomeratiei ce se creaza in fata ghiseelor, a teancurilor de hartii si a orelor pierdute inutil. Pe la inceputul anului trecut am aflat ca autoritatile vor sa modifice sistemul de depunere declaratii fiscale intentionand sa depaseasca deficientele din trecut. Pentru aceasta au incercat sa reduca numarul declaratiilor si au introdus procedura de depunere declaratii fiscale online. Pentru aceasta este necesara procurarea unui certificat digital calificat.
Aceasta idee a starnit la inceput controverse printre contribuabili, dar odata ce avantajele acestui tip de declaratii fiscale au fost mediatizate, scepticii si-au schimbat usor-usor parerea.

Prin depunere declaratii fiscale online operatiunea dureaza mult mai putin iar siguranta si confidentialitatea sunt garantate. Foarte interesati zilele acestea in a-si procura un certificat digital sunt si medicii si ceilalti furnizori de servicii medicale pentru realizarea raportarilor electronice catre CNAS.
Pe langa faptul ca se folosesc pentru depunere declaratii online, certificatele calificate se pot folosi pentru a semna orice document electronic.
Pentru realizarea de depunere declaratii fiscale in forma electronica sunt disponibile oferte speciale pentru membrii Corpului Expertilor Contabili.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen