Donnerstag, 9. Juni 2011

Raportarile electronice CNAS


Noua raportare electronica CNAS are scopul de a simplifica relatia dintre medici si Casele de asigurari. Ordinul care introducea aceasta raportare a fost emis in data de 03.012.2010. Sistemul de sanatate simtea de multa vreme nevoia unor reforme serioase iar acesta masura pare a fi un inceput destul de bun.
Rolul CNAS-ului este unul foarte important in sistemul medical din aceasta cauza modernizarea si eficientizarea sa reprezinta o prioritate in momentul de fata.
In vederea informatizarii sistemului de sanatatea fost creat Sistemul Informatic Unic Integrat. Pentru o raportare electronica CNAS este necesara achizitionarea unui certificat digital calificat eliberat de una dintre autoritatile de certificare autorizate. In afara de faptul ca isi realizeaza raportarea electronica, medicii mai pot folosi certificatul pentru a semna orice fel de document in format digital.
Conform presei, medicii sunt multumiti de noua raportare electronica CNAS datorita faptului ca reduce mult timpul destinat raportarilor. Furnizorii de servicii medicale sunt in general oameni destul de ocupati pentru care fiecare clipa castigata conteaza enorm. Acesta este asadar si motivul pentru care sunt multumiti de aceasta raportare electronica CNAS.
Medicii au la dispozitie care le garanteaza livrarea gratuita a certificatelor oriunde in tara si marcarea temporal a 60 de documente pe luna timp de un an.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen