Montag, 14. März 2011

Depunerea declaratiilor itm online

Tot mai multi cetateni isi depun declaratiile catre diferitele institutii ale statului in format electronic. Prin intermediul certificatului digital calificat se pot depune declaratiile ITM online. Instructiunile de utilizare a serviciului de depunere a declaratiilor online sunt disponibile pe siteul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Depunerea declaratiilor catre Inspectoratul Teritorial de Munca online se face in baza hotararii de guvern cu numarul 1397 din 2010. Aceasta stipuleaza faptul ca angajatorii au obligatia depunerii declaratiilor prevazute la articolul 1 in format electronic respectand conditiile prevazute la anexa 8, accesand portalul e-Romania.

Spre a veni in ajutorul publicului larg si a oferi mai multe detalii cu privire la declaratiile ITM online, Inspectoratul a creat aplicatia ITMonline. Aceasta ofera angajatorilor posibilitatea de a-si depune declaratiile fiscale lunare si declaratia de inventar prin internet folosind unul dintre browserele agreate. Fiecare angajator care a solicitat o parola de acces la portal va primi un mail de confirmare in urma caruia va trebui sa isi activeze contul.
Activarea se va face folosindu-se userul si parola primite in prealabil de la ITM in hartie plic sigilata. Odata accesat site-ul http://declaratii.inspectiamuncii.ro utilizatului ii este prezentat certificatul digital necesar depunerilor online.
Acest certificat digital calificat necesar declaratiilor itm online respecta conditiile prevazute de legea 455/2001.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen