Urmaream zilele trecute la TV un reportaj despre modul cum Uniunea Europeana promoveaza semnatura digitala si celalte mijloace tehnologice de comunicare la nivel oficial. Este un lucru cunoscut faptul ca exista la nivelul forurilor conducatoare ale UE o Agenda Digitala. Dezvoltarea acesteia depinde de stradaniile fiecarei tari in parte.
Sunt destui cetateni europeni care folosesc deja semnatura digitala de ceva vreme si sunt destul de multumiti. In pofida faptului ca sunt si persoane care privesc cu scepticism semnatura digitala, mai multe state au facut deja pasi important in promovarea ei pe scara larga.
Mai ales cei implicati in mediul de afaceri sunt principalii sustinatori ai ideii de semnatura digitala, deoarece au fost primi care au avut ocazia sa o foloseasca si sa-i constate avantajele.
Prin corespondenta online se castiga foarte mult timp, iar semnatura digitala ii confera acesteia siguranta totala, fiind echivalentul semnaturii olografe stampilate de pe documentele de hartie.
Pe langa faptul ca folosesc semnatura digitala in corespondenta cu firmele partenere, oamenii de afaceri o intrebuinteaza si in cadrul proprei firme in vederea comunicarii intre departamente.
In acest context, si institutiile statului roman au facut in ultima perioada de timp eforturi considerabile pentru a introduce semnatura digitala in relatia dintre cetatean si institutiile publice.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen