Montag, 28. März 2011

Avantajele certificatului digital calificat


Prin certificatul digital calificat posesorul sau se poate identifica in spatiul electronic. Aceste certificate alaturi de tehnologia pki ne ofera garantia ca o anumita actiune pe internet a fost facuta de o anumita masina, persoana sau server. Certificatul este asigurat prin faptul ca poseda semnatura electronica a autoritatii de certificare, al carei certificate are la randul lui semnatura electronica a unei alte autoritati, conjunctura prin care se creaza lantul sau ierarhia de incredere.
Cu ajutorul certificatului digital calificat putem identifica si autentifica persoane si obiecte (aplicatii software, masini), ne putem asigura de faptul ca datele dintr-un document nu au fost modificate fara autorizatie, putem avea dovada originii unor date, a primirii lor sau a efectuarii unor actiuni.
Datele stocate sau cele in tranzit sunt criptate, garantandu-se faptul ca persoane neautorizate nu au acces la ele.
Certificatul digital calificat este eliberat in conditiile legii 455 din 2001 privind semnatura electronica, indeplinind o serie de conditii prevazute in actul legislativ, cum ar fi: indicarea faptului ca certificatul a fost eliberat cu titlul de certificat calificat, a datelor de identificare a furnizorului, numele semnatarului alaturi de alte informatii specifice, codul de identificare al semnatarului sau datele de verificare a semnaturii.
Pretul unui certificat digital calificat este de 47 de euro plus TVA si valabilitate un an. La prelungirea acestui termen pretul scade la 30 de euro plus TVA.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen