Donnerstag, 17. März 2011

Raportarile medicilor catre CNAS

Ca urmare a ordinului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate din 3.12.2010 toti medicii si furnizorii de servicii medicale vor fi obligati incepand cu data de 01.04.2011 sa efectueze raportarea catre CNAS in format electronic. Decizia a fost luata in vederea crearii cadrului necesar integrarii in sistemul e-Romania si in Sistemul Informatic Unic Integrat. Versiunile actualizate ale aplicatiilor de raportare catre SIUI sunt disponibile si pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Pentru a-si putea face raportarile electronice, medicii sunt nevoiti sa isi procure un certificat digital calificat de la unul dintre furnizorii autorizati de pe piata romaneasca. In acest sens, exista o oferta disponibila care le asigura medicilor livrarea gratuita a certificatelor oriunde in Romania, un ghid de utilizare online, asistenta tehnica telefonica, inregistrarea online a datelor si marcarea temporala gratuita a 60 de documente pe luna timp de un an. Ordinul Ministerului Comunicatiilor cu numarul 1000 din anul 2010, stabileste faptul ca orice semnatura electronica trebuie sa aiba atasata si o marca temporala.
Prin intermediul certificatului digital putem semna documente in forma electronica, avand aceeasi valoare legala ca si un document pe hartie semnat olograf.
Certificatul digital poate fi achizitionat la pretul de 47 de euro plus tva. Termenul initial de valabilitate este de un an. La reinnoirea acestei perioade pretul scade la 30 de euro.
Introducerea sistemului de raportare electronica CNAS este considerata a fi o masura utila in demersul de modernizare a sistemului medical din Romania.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen