Montag, 28. März 2011

Declaratia 112

Hotararea de guvern numarul 1397 din 2010 introduce Declaratia 112 cu privire la plata contributiilor sociale, la impozitul pe venit si la evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Declaratia unica ia locul altor documente care mergeau inainte catre Casa Nationala de Pensii si alte drepturi de Asigurari Sociale, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a avut pe siteul ei o varianta test a declaratiei unice pentru ca utilizatorii sa se poata familiariza cu ea.
Declaratia unica se depune pana in data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se face depunerea. Daca au loc greseli in completarea declaratiei, corectarea se poate face depunandu-se o declaratie de rectificare, care se intocmeste pe acelasi model de formular cu prima declaratie, completandu-se inca o data integral, toate datele, inclusiv cele care nu difera de prima declaratie.
Data de 25 februarie a fost primul termen limita pentru depunerea declaratiei unice. Conform ANAF, in jur de 450.000 de persoane, reprezentand 95% din numarul total au facut depunerea in timp util. Prin acestea au fost acoperite circa 8.200.000 de persoane .
Din luna iulie a acestui an contribuabilii vor putea depune declaratia unica doar in format electronic, prin intermediul unui certificat digital calificat.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen