Montag, 4. April 2011

Afaceri in mediul virtual

Semnatura electronica reprezinta un set personalizat de date cu rolul de identificare a utilizatorului.
Semnatarul este persoana care detine certificatul de creare a semnaturii electronice si actioneaza in nume propriu sau ca reprezentant al unei alte parti.
Semnatura electronica este legata in mod unic de titular, asigura identificarea sa, mijloacele de creare a ei sunt controlate exclusiv de semnatar si este legata de datele in forma electronica la care se raporteaza in asa mod incat modificarea ulterioara a acestora sa fie vizibila.
Procesul de verificare a semnaturii electronice are doua parti distincte: verificarea identificarii documentelor si verificarea validitatii certificatelor de creare a semnaturii electronice.
Principalele avantaje pe care ni le confera folosirea semnaturii electronice sunt: identificarea partilor implicate intr-o tranzactie, siguranta faptului ca documentul nu a fost modificat dupa semnare, comunicarea mai rapida prin simplificarea tranzactiilor si reducerea costurilor prin eliminarea hartiei.
In Romania statutul semnaturii electronice este stabilit prin legea 455 din 2001. Aceasta reglementeaza regimul juridic al semnaturilor electronice si al inscrisurilor in forma electronica precum si conditiile furnizarii serviciilor de certificare.
Certificatul digital calificat prin care se creaza semnatura electronica are pretul de 47 de euro plus TVA. Acesta se reinnoieste dupa un an contra sumei de 30 de euro plus TVA.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen