Freitag, 8. April 2011

O semnatura mai rapida si eficienta


Prin semnatura electronica se intelege un set personalizat de date de identificare, integrat in documentele sau mesajele transmise in format digital.
Pentru a garanta autenticitatea, nerepudierea si integritatea documentelor transmise electronic, semnatura electronica indeplineste anumite conditii. Semnatura este legata in mod unic de semnatar, asigura identificarea acestuia si este creata prin mijloace controlate in exclusivitate de catre semnatar. Ea este legata de datele in format electronic si se raporteaza la ele astfel incat orice modificare adusa ulterior poate fi identificata.
Procesul de verificare a semnaturii este format din doua aspecte distincte: asigurarea faptului ca documentele nu au suferit modificari si verificarea validitătii certificatelor prin care a fost creata semnatura electronica.
Folosind semnatura electronica se pot semna contracte prin e-mail sau se pot transmite documente în relatia dintre cetatean si administratie sau companie si administratie. De asemenea, prin semnatura electronica se pot identifica in mod cert partile implicate intr-o tranzactie si este asigurat faptul ca documentele nu au fost modificate dupa semnare.
Utilizand semnatura electronica comunicarea este mult imbunatatita, prin reducerea timpului destinat acesteia, aspect de o importanta majora in mediul de afaceri si nu numai.
Costul unui certificat digital calificat prin care se creaza semnatura electronica este de 47 de euro plus tva. Termenul de valabilitate este de un an, iar la reinnoire pretul scade la 30 de euro plus TVA.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen