Donnerstag, 28. April 2011

Scurte aprecieri ale Declaratiei 112


Declaratia unica este cred principala noutate in lumea fiscala romaneasca din ultima vreme. Dincolo de declaratiile uneori exagerate ale politicienilor cred ca acest Formular 112 este intr-adevar un pas inainte. In prima luna multi erau nedumeriti in ce consta el de fapt dar oamenii s-au lamurit ca aceasta declaratie unica e pana la urma in avantajul lor.
Sa ne aducem aminte de faptul ca inainte de aparitia declaratiei unice eram nevoiti sa depunem doua declaratii la Casa Nationala de Pensii, doua la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si una la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Nu e contabil care sa nu ne poata confirma ce insemna statul la cozi in fata ghiseelor administratiilor fiscale si ale altor institutii.
In completare, cei de la ANAF au luat decizia ca incepand cu data de 1 iulie anul curent, declaratia unica sa nu mai poata fi depusa decat in format electronic, printr-un certificat digital calificat. Contribuabilii care au depus deja declaratia unica semnand electronic recunosc faptul ca acest certificat le este de un real folos. Pe langa faptul ca isi pot depune declaratiile catre mai multe institutii, il pot folosi practic pentru semnarea oricarui document electronic in conditiile unei depline sigurante.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen