Donnerstag, 5. Mai 2011

O idee buna - certificatul calificat

Se aude ca nu peste multa vreme certificatul calificat va deveni obligatoriu pentru toti contribuabilii din Romania. Sincer sa fiu, am indoieli ca va fi chiar asa, insa in tot cazul acest certificat calificat este cu adevarat util. Tinand cont de haosul care domneste in administratia din Romania, o schimbare de genul acesta cred ca e binevenita. Unchiul meu contabil mi-a confirmat faptul ca ii este mult mai usor de cand foloseste semnatura electronica.
Certificatul calificat ii confera avantajul ca isi poate depune declaratiile online pentru toate firmele pentru care lucreaza. De asemenea e multumit ca nu mai pierde timpul stand la cozi la ANAF. Pe langa asta, i se pare ca aceste operatiuni sunt acum mult mai sigure decat inainte.

A platit pentru certificatul calificat 47 de euro plus TVA si i-a fost livrat destul de repede, in trei zile de cand a trimis actele. La inceput nu prea stia cum sa il foloseasca dar a sunat la serviciul tehnic al firmei de la care l-a comandat si a invatat cum se utilizeaza. Mi-a spus ca peste un an vrea sa-si prelungeasca contractul, mai ales ca atunci costul va scadea la 30 de euro plus TVA.
In aceste conditii, cred ca cei de la ANAF au fost inspirati cand au decis sa introduca depunerea declaratiilor fiscale online.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen