Donnerstag, 26. Mai 2011

Pentru documente mai sigure


Un certificat calificat confera posesorului sau identificarea certa in spatiul virtual. Ipostazele in care poate fi folosit acest certificat sunt multiple. In tara noastra, cei mai multi dintre cetateni au aflat de acest certificat in legatura cu declaratiile fiscale catre ANAF sau raportarile electronice catre CNAS.
Prin utilizarea unui certificat calificat se asigura identificarea semnatarului sau si integritatea documentului.
Semnatura electronica emisa prin intermediul unui certificat calificat are aceeasi valoare legala cu a semnaturii olografe cu stampila aplicata unui document pe suport hartie. In relatia cu autoritatile statului, un certificat calificat contribuie foarte mult la diminuarea birocratiei excesiva ce domina in institutiile publice. Sunt bine cunoscute aglomeratiile ce se creau la ghiseele ANAF sau ITM, persoanele in cauza pierzand foarte mult timp din aceasta cauza.
Astfel, un certificat calificat face posibil ca o operatiune ce inainte necesita ore intregi sa se rezolve acum in doar cateva minute.
Pentru procurarea unui certificat calificat, contribuabilii trebuie sa se adreseze uneia dintre firmele acreditate pentru furnizarea serviciilor de certificare. In aceasta perioada, cand au mai ramas doar cateva zile si medicii vor trebui sa isi realizeze raportarile catre CNAS in format electronic, cererile pentru achizitionarea acestui certificat calificat au crescut foarte mult.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen