Mittwoch, 21. September 2011

Birocratia autohtona face progrese – a trecut aproape un an de cand depunem declaratii online

Saptamana aceasta am realizat ca atrecut aproximativ un an de cand firma noastra depune declaratii online, folosind un certificat digital calificat. Acum doi ani nici nu stiam ca exista asa ceva si nici nu visam la astfel de masuri, ce au ca scop eficientizarea birocratiei.

Constransi de legea Semnaturii Electronice ne-am procurat si noi un certificat digital calificat la finele anului 2010. Dupa achizitionarea certificatului am realizat cat de benefic este si ce avantaje, in primul rand financiare, aduce. Un alt pas important l-a constituit si implemenatrea declaratiei 112, cunoscutra si sub denumirea de declaratia unica, ce a dus la simplificarea considerabila a birocratiei. Informatiile raportate prin intermediul acestei declaratii unice se raportau inainte catre cinci institutii diferite. Iar faptul ca se depun aceste declaratii online constituie un si mai mare beneficiu.
Pentru multi a fost probabil destul de greu sa se obisnuiasca cu noua modalitate de depunere de declaratii onliine, mai ales pentru cei mai in varsta, obisnuiti de ani de zile cu vechiul sistem. Este bine insa ca au fost incurajati sa depuna declaratii online si sa renunte la statul la cozi interminabile si la o serie de drumuri inutile la administratiile financiare.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen