Freitag, 19. August 2011

Solutii digitale

In urma cu cateva luni nu imi inchipuiam ca semnatura electronica poate fi folosita pentru atat de multe aplicatii si va fi necesara atat de multor oameni din Romania. Analizand putin tehnologia prin care este creata semnatura electronica ne putem destul de usor da seama de faptul ca avem de-a face cu o chestiune destul de complexa.

Astfel, nu poate fi decat imbucurator faptul ca putem beneficia de avantajele tehnologiei pentru efectuarea unor operatiuni pe care le facem mereu. Ca aspect exterior semnatura electronica se prezinta sub forma unui set de date personalizat creat prin mijloace controlate exclusiv de catre semnatar.
Semnatura electronica extinsa este legata in mod unic de semnatar, asigura identificarea acestuia si este legata de datele in forma electronica. Raportarea la acestea se face de asa maniera incat orice modificare pe parcurs a acestora este identificabila.
Semnatura electronica poate fi folosita pentru diferite acte oficiale, dar in principiu ea poate fi aplicata oricarui document in format electronic fie ca este vorba de corespondenta oficiala sau de cea de afaceri. Pentru cumpararea certificatului digital prin care se creaza semnatura electronica exista categorii care beneficiaza de categorii special cum ar fii medicii sau membrii Corpului Expertilor Contabili.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen