Montag, 1. August 2011

Un subiect de interes

Semnatura digitala este privita acum cu incredere de majoritatea contribuabililor din Romania dupa ce o parte dintre au avut timp sa o si foloseasca, mai ales pentru depunerea unor declaratii fiscale. Depasirea momentului in care asteptau neputinciosi in fata ghiseelor pare a fi principalul avantaj al utilizarii de semnatura digitala. S-a putut observa faptul ca pe parcursul ultimelor luni a sporit apreciabil increderea publicului in mijloacele electronice da transmitere a datelor. Aceasta evolutie a perceptiei a fost dealtfel prevazuta de catre specialisti. Marile companii au fost primele care au folosit semnatura digitala si care au si incurajat utilizarea ei. Acest lucru este firesc avand in vedere faptul ca aceste companii utilizeaza semnatura digitala chiar si pentru unele operatiuni interne.
La momentul actual atat contribuabilii mari cat si cei mijlocii sunt interesati de procurarea unui certificat calificat pentru a putea crea semnatura digitala cu valoare legala.
Nu putine sunt parerile celor care estimeaza ca semnatura digitala va deveni mai devreme sau mai tarziu famililara majoritatii cetatenilor din aceasta tara. In ce masura se vor adeveri aceste predictii ramane de vazut. Un lucru cert este insa faptul ca semnatura digitala a ajuns un subiect discutat de tot mai multi romani.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen